Тютюневият гигант Philip Morris International заяви, че ще спре продажбата на

...
Тютюневият гигант Philip Morris International заяви, че ще спре продажбата на
Коментари Харесай

От Филип Морис са готови да спрат бизнеса с цигари до 10 години

Тютюневият колос Philip Morris International заяви, че ще спре продажбата на емблематичната си марка Marlboro във Англия в границите на едно десетилетие, като призова държавното управление на Обединеното кралство да забрани продажбата на тютюневите си произведения, оповестява CNN. Забележките идват на фона на намаляващия брой пушачи на Острова и по-широкия напън от страна на държавното управление за понижаване на разпространяването на тютюнопушенето.

Много вложители към този момент са извадили тютюна от портфолиото си и от ден на ден финансови институции са се заели да ползват политики без тютюн. 

Изпълнителният шеф на Philip Morris Яцек Олчак сподели пред Sunday Telegraph, че е необходимо правителството на Обединеното кралство да третира цигарите като бензиновите коли, чиято продажба би трябвало да бъде неразрешена от 2030 година Вчера компанията добави в изказване, че

" може да си представи свят без цигари ".

Според мениджъра на тютюневия колос при верните регулации и осведомителни акции задачата може да бъде реализирана до едно десетилетие в някои страни.

" Цигарите ще изчезнат. Първият избор на клиентите е, че би трябвало да откажат пушенетo. Ако не могат да създадат това, то тогава вторият най-хубав вид е да им предоставим по-добра опция ", прибавя той, само че не прецизира какво има поради.

Яцек Олчак оглави Philip Morris International през май, като още тогава разгласи, че компанията ще се стреми над половината от приходите й да идват от артикули, разнообразни от цигарите. По-рано през месеца производителят на Marlboro придоби английската фармацевтична компания Vectura в договорка за 1.44 милиарда $.

Британското държавно управление също има проект за акция за всеобщо отричане от цигарите, като задачата е това да се случи до 2030 година, а в Шотландия до 2034 година

Властите желаят пушачите да са под 5% от популацията.

Според отчет на Министерството на здравеопазването сега 14% от британците пушат. В същия документ се споделя, че през тази година цигарите ще са виновни за гибелта на повече хора от Covid-19.

25% от чистите доходи на Philip Morris International вече се генерират от новите бездимни други възможности, като до 2025 година този дял би трябвало да доближи 50%, описа Олчак предишния месец в предаването " Клуб Инвестор " по Bloomberg TV Bulgaria. Ето още от изявлението:

" Трансформираме компанията в бездимна. Започнахме и нова страница в историята на Philip Morris International и се разширяваме в посока артикули, които не са свързани с тютюн и никотин. До 2025 година би трябвало да достигнем първия милиард $ от тези нови артикули, които нямат нищо общо с тютюна и никотина.

Вярвам, че един ден ще би трябвало да се припомня на хората, че Philip Morris International е била компания, която в миналото е продавала цигари.

Надявам се, че след 10 години към този момент ще имаме първата група пазари, където към този момент не се продават цигари или тъй като няма търсене, или тъй като са въведени регулации, които предизвикват последователното унищожаване на цигарите. "

 
Какво би трябвало да знаем за петте типа рак при дамите, с цел да се предпазим?
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР